Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

Onder het motto van ‘opgeruimd staat netjes’ zijn er vanuit het Netwerkcentrum diverse projecten opgestart om het zwerfafval in de wijk aan te pakken.

Zo houdt vrijwilliger Clifton Broekema de wijk dagelijks schoon van zwerfafval.

Tweewekelijks op de even weken op dinsdag om 11:00 uur vertrekken we met een groep vrijwilligers vanuit de Klomp om zwerfafval op te ruimen. U bent van harte welkom om mee te helpen, vuilniszakken en grijpers zijn beschikbaar!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met wijkaanpakgelden van gemeente Leeuwarden.

Opgeruimd staat netjes!

Wij willen onze wijk graag netjes houden. Regelmatig zien wij grof vuil op straat staan. Onder het motto ‘opgeruimd staat netjes’ start het Netwerkcentrum Leeuwarden daarom een nieuwe project. 

Vanaf nu kunnen wijkbewoners naar het Netwerkcentrum bellen voor een afspraak om gratis vervoer te regelen om hun grof vuil naar de milieustraat te brengen.

Hoe gaat het in z’n werk

Wijkbewoners kunnen bij het netwerkcentrum een afspraak maken op telefoonnummer 06-39738978 van maandag t/m donderdag tussen 10 en 15 uur.

  • De bewoner laadt zelf het grofvuil in de bus.
  • De bewoner gaat met onze bus en chauffeur naar de stortplaats.
  • De bewoner neemt de zijn eigen milieupas van Omrin en identiteitsbewijs mee
  • De bewoner lost zelf de bus
  • De bewoner wordt weer thuis gebracht door chauffeur Salah
Opgeruimd staat netjes

Vrijdag 12 maart onthulden wijkverzorger Clifton Broekema en chauffeur Salah samen met wethouder Hein de Haan van de PvdA de projectbus.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met wijkaanpakgelden van gemeente Leeuwarden.

“Eén van deze ontwikkelingen is een toenemende ergernis over het dumpen van grof afval in de wijk Oud-Oost en in het bijzonder in de Vlietzone”, legt wijkwethouder Hein de Haan uit. “Dat is ook één van de thema’s waar we samen met bewoners in de Vlietzone aan de slag gaan. Zo zijn er komende tijd verschillende schoonmaakacties in de wijk voor de Himmelwikke”. Dit initiatief sluit daar prachtig bij aan!”. 

Laten we zo met z’n allen onze wijk schoon en netjes houden.